Skrivet av: klempt | maj 22, 2013

Förorten brinner!

Jag och många andra med mig inledde morgon med att se en nyhetssändning och samtidigt ögna igenom morgontidningens rubriker. Dessa beskrev fortsatta bränder och förstörelser i Husby och nu även i andra förorter. I SVT:s Gomorron samtalar justitieminister Beatrice Ask med en representant från organisationen Megafonen om hur förtroendet för poliserna ska återvinnas i Husby. Samtalet visar tydligt på den klyfta som finns att överbrygga. Poliserna ges skulden för det mesta som har hänt. Vad som verkligen hände får en internutredning utreda. Där fanns det också tvivel; ska det verkligen ske. Det kanske inte är så konstigt att det finns tvivel om detta när många männsikor i området har sina rötter i länder som präglats av diktatur och korruption. Men det som händer ursäktar inte att ungdomar förstör andras egendom. Det är vanliga medborgare som får sina bilar förstörda, människor som ska ta sig till sina jobb på morgonen och istället finner sin egendom vandaliserad.

Det som sker i dag visar på vikten av dialog och att se varandras rädslor och behov. För att ta steget framåt måste ungdomarna ges chansen att göra sina röster hörda, då menar jag alla ungdomar. Det finns massor av ungdomar som gör sitt bästa efter sina förutsättningar utan att lyfta upp en sten och kasta mot brandmän eller sätta en bil i brand. Ungdomar som lever ett tufft liv med stora utmaningar, men ändå väljer rätt sida av lagen. Hur vill dessa ungdomar utveckla sitt närområde? Hur kan vi hjälpa uppgivna föräldrar som inte kan hålla barnen hemma på natten? Många frågor finns att besvara. Arbetet med att förändra måste börja nu! Tillsammans!

Ganska talande är en annan nyhet, den att fotbollshuliganerna får klara sig utan större polisuppbåd i kväll! Poliserna gör sin insats på annan plats!


Kategorier

%d bloggare gillar detta: