Skrivet av: klempt | maj 20, 2013

Bra information om mobbning

DN:s granskning visar att det tar tid innan elever som blivit grovt mobbade får uppgörelse och skadestånd. Den visar också att vi vuxna är för dåliga på att göra något åt mobbningen; vi ser mer reagerar inte. När vi väl gör det är det oftast för sent. Den utsatta eleven har fått lida alldeles för länge. Mobbade barn mår dåligt som vuxna, mobbare mår dåligt som vuxna. Ett samhällsproblem som lever kvar i vuxenlivet.
Det är rätt att föräldrar ska ställa krav på skolorna att åtgärda mobbningsproblematik då det dyker upp. Det är inte lätt som lärare att ensam ta tag i det, men tillsammans med arbetslaget och stöd från skolledning går det. Skolan är skyldig att anmäla, utreda och vidta åtgärder mot kränkande behandling. Varför är det då fortfarande så många barn som får lida dagligen?
På arbetsplatser över hela landet mobbas vuxna. Hur ska vi då kunna begära att våra barn ska klara av det vi vuxna inte klarar av själva? På TV visas så kallade ”skämt” på bästa sändningstid och barn gör som vi gör. Våga göra skillnad och säga stopp på din arbetsplats när någon är rolig på någon annans bekostnad! Se din medkollega i ögonen och säg något positivt. Vi kan inte älska alla, men vi kan behandla varandra med respekt.


Kategorier

%d bloggare gillar detta: