Skrivet av: klempt | mars 29, 2012

Nystart för ungdomsverksamhet i Messingenhuset vid nyår

Kl. 8 i morse fattade kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott beslutet att säga upp överenskommelsen med VEGA.

Beslutssatserna var följande:

1. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott ger kundvalskontoret i uppdrag att säga upp överenskommelsen med Vega till den 31 mars 2012.

2. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott ger kundvalskontoret i uppdrag att skapa förutsättningar för skapande kulturverksamhet i Messingenhuset.

3. Kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott ger kundvalskontoret i uppdrag att tillsammans med kommunens studieförbund erbjuda en skapande kulturverksamhet inom dans och musik.

Närvarande var: Kristina Klempt (FP), Anitha Hector (M), Anki Jyttner (S). Ersättare: Rauf Ayoub.

Beslutet var enhälligt.

Information anslås på Kulturhuset idag. Informationsmöte för VEGA kommer att hållas den 10/4 samt för övriga aktörer den 11/4.

Detta innebär en nystart för ungdomsverksamheten. Nämndens intention är att förstärka den utvecklande ambitionen hos ungdomarna. Tidigare har fokus legat mycket på den uppehållande verksamheten,  Många ungdomar, speciellt flickor, var missnöjda och höll sig borta. Att då utgå från ungdomarnas egna intressen var självklart – dans och musik, film/foto. Detta fick besöksantalet att öka under hösten, vilket var glädjande.

Beslutet i dag ger ungdomarna från och med årsskiftet tillgång till nya och mer ändamålsenliga lokaler i Messingenhuset som redan innehåller två gymnasieskolor, bibliotek och multihall. Jag är övertygad om att det blir ett lyft för ungdomarna och deras verksamhet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: