Skrivet av: klempt | augusti 30, 2010

Avsevärt bättre resultat i Väsbys skolor!

Idag fick vi äntligen besked! Nu vet vi hur det har gått med Väsbyelevernas skolresultat; de har avsevärt förbättrats sedan förra året då meritvärdet sjönk rejält. Katastrof, sa oppositionen. Sån’t händer i skolans värld, sa jag. Det går upp och ner. Bakom varje meritvärde finns en elev med sin skolhistorik, framgångsrik eller mindre framgångsrik. Under våren har skolorna fokuserat på att rycka upp resultaten och det har fungerat. Toppen! Nu kan det bara bli bättre! De satsningar vi har gjort och gör på eleverna i de lägre årskurserna ger snart resultat och jag väntar med spänning på resultaten från de nationella proven i årskurs tre. Lika spännande blir det med resultaten från proven i årskurs 9.

Framtiden börjar i klassrummet! Kunskap ger makt; makt att bestämma över vad du vill välja i ditt liv. Fortsätta med högre studier eller kanske med en lärlingsutbildning? I Väsby har många elever fattat galoppen och samtliga skolor har förbättrat sina resultat. Stort grattis till Vittra, Södervik och Smedby som har den största förbättringen av meritvärdet. Andelen till behöriga elever till gymnasiet har ökat och det är mer än glädjande. Nu gäller det att få fler elever godkända i fler ämnen. 

Bra skolresultat stärker även Väsbys attraktivitet. Så för att bli fler Väsbybor behöver vi satsa på skolan; få fler utbildade lärare, satsa på fortbildning, satsa på kunskap och öka arbetsron. Elever ska trivas i skolan, känna sig trygga och veta att de får bästa möjliga undervisning så att de kan klara måluppfyllelsen – och få bra valmöjligheter inför framtiden. De som behöver stöd och hjälp ska få det i tid! Framtiden börjar i klassrummet!


Responses

  1. Nu börjar resultaten av förbättringarna inom väsbyskolorna synas efter år av vanstyrelse från andra partier.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: