Skrivet av: klempt | juni 20, 2010

Störst av allt är kärleken

Igår var det då äntligen dags. Vår kronprinsessa fick sin prins och störst av allt var kärleken! Det riktigt lyste om dem av värme och kärlek. Vi var nog bra många som fällde en liten tår av lättnad då ja-svaren kom. Änligen var de gifta! Jag måste erkänna att jag satt uppe framför TVn ända till kl. 01 då TV-kamerorna slocknade. Jag älskar historia och detta var en historisk dag. Det blev ett inkluderande bröllop som Victoria önskat och det kändes trevligt att få vara med då tårtan skars upp, för att inte tala om att få se brudvalsen.  
Mycket har skrivits om detta par och detta århundradets bröllop. Det kommer säkert fortsätta. Det som gjorde mig fundersam under veckornas gång var inte att republikanerna fick så stort utrymme i media, det hör till,  utan att en del i media målade upp bilden av Daniel som den osmarte, den osociale, bonnläppen, och att de underförstått bara väntade på att han skulle göra misstag. Det har tyvärr blivit så socialt accepterat i Sverige att racka ner på folk, att göra dem mindre värde istället för att se det positiva. I skolans värld arbetar vi aktivt med eleverna för att få dem att vara hyggliga mot varandra. På TV ser de sedan vuxna racka ner på varandra på bästa sändningstid. Lyft fram det positiva hos varandra istället och visa varandra respekt.
”Störst av allt är kärleken” sa Daniel i sitt tal till sin hustru vid middagen. Ett lysande tal som en del redan har börjar racka ner på. ”Det har han inte skrivit själv”, ”Sådana där får alltid hjälp”. Det var ett kärleksfullt och personligt tal, något bland det bästa jag hört. Hans engelska var utmärkt! När jag hörde pappa Olles tal, förstod jag att Daniels också skulle bli bra. Lycka till, Victoria och Daniel! Ni visade i går att kärlek övervinner allt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: