Skrivet av: klempt | juni 16, 2010

Ostindiefararen

Missade av olika skäl delar av dagens partiledardebatt. Det tror jag även gäller större delen av Sveriges befolkning. Det var nog fler svenskar som såg Schweiz klå Spanien med 1-0 framåt kvällen. Vilken skräll! Grattis! Om det var någon skräll i debatten, vet jag inte. Verkar inte som det, för då hade det gått att läsa någonstans. Victorias och Daniels fest på Ostindiefararen står högst upp på nyhetslistan istället. Nu börjar firandet äntligen ta fart!

Wetterstrand och Björklund verkar ha diskuterat utbildningspolitik av vad jag kan utläsa av kvällstidningarnas rapportering. Min stilla undran är vilka erfarenheter Maria har av svensk skola när hon hänvisar till auktoritära lärare som var bäst på att ge straff. Barnagan har väl varit avskaffad i Sverige bra många år nu. Vad menar hon med auktoritär? En lärare som vågar ge läxor? Eller, ve och fasa, förhöra läxan? Den svenska skolan behöver bli bättre på kunskap. För att vara kreativ och fritt tänkande behövs kunskap om sig själv och omvärlden. Återigen, varför ser de rödgröna på ordet kunskap som ett skällsord? Vi svenskar brukade vara ganska allmänbildade och vi gillar frågesport på TV. Låt då de kommande generationerna få uppleva samma sak, att det är Ok att kunna namnet på några europeiska huvudstäder, några kungar, franska revolutionen mm. Då kan kreativiteten och det fria tänkandet ta fart. Hur hade världen sett ut ifall Kennedy inte blivit mördad? Amerikanska revolutionen inte ägt rum? Slavhandeln utgått. Då blir diskussioner och kreativa grupparbeten intressanta. Kunskap är vägen till frihet!


Responses

  1. Glöm inte heller att ställa krav är att se andra människor. Att bli sedd är en mänsklig rättighet. Att ge läxor och följa upp dem är att se och respektera människor. Att inte ge läxa och ställa krav är att säga att jag struntar i dig. Du betyder inget.
    Hurra för folkpartiet!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: