Skrivet av: klempt | juni 14, 2010

Två W:n och ett litet c

Två W:n sticker ut i dag; Westling och Wetterstrand. Vet inte vem som har det jobbigast just i media, Daniel eller Maria. Stackars Daniel, honom är det synd om! Endast mamma och pappa får bo på slottet, resten av släkten blir inkvarterad på lyxhotell. Slår vad om att de är ganska glada över att slippa bo på slottet! Victorias släkt har nog inte heller något emot hotell, men får dela på slottets gästvåningar istället. Kommer de att få mycket sömn? Hoppas inte det. Här gäller det att fira i dagarna tre och få ut det mesta möjligen av upplevelsen.

Maria då, hon bor nog hemma. Alliansen har nu avslöjat sin hemliga taktik, att sänka Maria Wetterstrand och ignorera Mona Sahlin. Hemligt? Inte nu längre, och behöver det ens vara taktik? Maria klarar väl det ganska bra på egen hand.

Media förfasar sig över att så få utlandsfödda finns med på partiernas riksdagslistor. Partiet som får sitta i skamvrån är Centerpartiet. Alla partier har svårt att få folk att engagera sig och bli medlemmar oavsett etnicitet. Ett parti som har sin största förankring ute på landsbygden och bland de äldre får nog ganska naturligt det svårt att få utlandsfödda kandidater på riksdagslistan. De bor inte där utan i storstäderna och där är C inte så starka.  

Apropå landsbygd så var Westlings Ockelbo på TV, Daniel också så klart. En reko kille verkar det som. I sitt val av make är Victoria konsekvent och väljer en man av folket. Silvia är en kvinna av folket, Jean Baptiste Bernadotte var inte kunglig, inte heller Gustav Vasa.

När jag ser kartan här till vänster inser jag snabbt att det är dags för repetition av Sveriges geografi. Senast skedde det i klass 4, 1970. Undrar hur stort Centerpartiet är i Ockelbo?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: