Skrivet av: klempt | juni 11, 2010

Skolavslutning i Enskede

Den blomstertid nu kommer – en psalm som sjungits av många generationer i dessa tider; skolavslutningarnas tid. Så även idag i min skola, Sveriges äldsta konfessionella skola. Det som var lite ovanligt var att biskop Anders påminde oss alla, lärare, elever, föräldrar, om att vi inte kan ta vår exsistens för given, att det finns politiker som gärna skulle vilja se skolan stängd och avvecklad. I dessa valtider är det verkligen något att ta till sig. Är föräldrarna medvetna om vad en röst på den rödgröna sidan innebär för deras barns skolgång? Många fick nog upp ögonen idag. I valfrihetens tid borde det finnas plats även för oss som väljer att undervisa eller vara elev i en konfessionell skola. 
Jag blev oerhört stolt, då efter mässan rektor Eva tackade alla för det gångna året och kallade fram de två elevrådsordförandena. De turades om att läsa upp sina uppdrag och lämnade sedan över till sina efterträdare. Eleverna är medvetna om sina rättigheter och sina skyldigheter och vikten av att arbeta med att utveckla elevdemokratin ytterligare. Detta officiella överlämnande var ett sätt att höja medvetenheten ytterligare ett steg.

Stort grattis till eleverna i klass 9 som nu lämnar skolan med ett snitt på 248 poäng i meritvärde. Robert och Tomas gratulerades för prestationen att ha fått ihop 300 poäng. De hade jobbar hårt och målmedvetet! Grattis!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Kategorier

%d bloggare gillar detta: